U bevindt zich hier: Home > Nieuws > Centrum Verslaving & LVB krijgt keurmerk voor TOPGGz
terug

Centrum Verslaving & LVB krijgt keurmerk voor TOPGGz

Nieuws

02 oktober 2018

DEVENTER - Het Centrum Verslaving & LVB van Tactus Verslavingszorg heeft het keurmerk voor TOPGGz gekregen. Dit keurmerk binnen de GGZ is alleen weggelegd voor organisaties die hoogspecialistische zorg bieden.

Mensen met een lichte verstandelijke beperking (LVB) lopen een groter risico op problematisch gebruik van alcohol, tabak en illegale middelen. De gevolgen van dit gebruik kan in deze doelgroep ook leiden tot problemen voor anderen, zoals organisaties die mensen met een beperking begeleiden. Tegelijk vraagt het werken met deze groep veel van instellingen voor verslavingszorg. “Alle reden om hoogwaardige zorg voor deze groep te organiseren en te verlenen. Vanuit die gedachte is het Centrum Verslaving & LVB twee jaar geleden ontstaan”, vertelt Joanneke van der Nagel die als psychiater aan het Centrum Verslaving & LVB is verbonden.

Het Centrum LVB & Verslaving ging tot voor kort door het leven als het Kenniscentrum LVB en Verslaving. Met de toekenning van het keurmerk is ook een naamswijziging doorgevoerd. “Eén van de adviezen van de visitatiecommissie was om de naam kenniscentrum te veranderen. Met de nieuwe naam laten we zien niet alleen kennis in huis te hebben, maar ook hoogwaardige zorg te leveren”, legt Joanneke van der Nagel uit.

Met het TOPGGz keurmerk is het Centrum Verslaving & LVB dé specialist als het gaat om mensen met een verslaving en een lichte verstandelijke beperking Van der Nagel: “Het Centrum Verslaving & LVB wil voorop blijven lopen in de zorg, preventie, scholing en onderzoek & innovatie rond dit thema. Daarin zoeken we ook sterk de samenwerking met koepelorganisaties en onderzoeksinstituten.” Het visitatieteam was onder de indruk van de breedte van de innovaties die worden ontwikkeld en aangeboden.

Voor het Centrum Verslaving & LVB is het een mooie erkenning van het pionierswerk van de afgelopen jaren. “Bovendien geeft het een positieve energie om nog betere zorg voor de doelgroep te ontwikkelen. Dat doen we gelukkig met steeds meer samenwerkingspartners, want als er één ding belangrijk is in de zorg voor deze groep dan is het wel goede samenwerking”, besluit Van der Nagel.

Deel dit bericht: